Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tokdags efter nyår

Annons

I sju år har Svärdsjöborna kunnat gotta sig och skratta sig magömma åt Svärdsjö teater- och kulturförening, TOK:s, göranden och låtanden på Hedenborgs scen.

De senaste tre åren har Anna-Karin Olérs varit regissör och nu håller hon på att med ensemblen repetera in den åttonde upplagan av nyårsrevyn.

Nästan allt har ensemblen skrivit själv.

- Vi har bara ett inlånat manus i år förutom sångerna, säger hon.

Egen orkester har revyn också. Det är de fem medlemmarna i gruppen Strängsliters.

- Men det är helt annan musik de spelar här, det lovar jag, säger Anna-Karin Olérs.

Temat för i år är rymden.

- Det mesta går ju att placera i rymden. Både lilla Svärdsjö och stora världshändelser, som vi haft många av i år. Bland annat har den första privata människan gjort en rymdresa och en och annan taliban kan nog också dyka upp, säger Anna-Karin.

Det är inte helt enkelt att sno ihop en revy. Ensemblen har jobbat på den sedan september. Nu är man inne i det intensiva skedet att få allt att fungera på scenen.

- Vi har inte speciellt mycket socialt liv utanför det här nu i december. Vi är ihop kvällar, morgnar, och nätter så vi lär känna varandra rätt bra, säger Anna-Karin.

Förutom repetitionerna jagar ensemblen rekvisita då hela Hea ska förvandlas till rymden.

- Det ska vara fullt med glitter, lovar hon.

Den 4 januari är det premiär för den omkring två timmar långa föreställningen. Fem föreställningar är inplanerade, men det kan också bli sju om alla i ensemblen kan komma ifrån uppger Anna-Karin.

KATARINA RUDBECK

Mer läsning

Annons