Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tog sitt liv efter mordförsök

Annons

Tidigt på lördagsmorgonen tog en 52-årig man sitt liv i Höganäs efter att på fredagskvällen ha skottskadat en kvinna han tidigare haft en relation till.

Förhandlingar mellan mannen och polisen var förgäves.

Vid 20.30-tiden på fredagen kom larmet om skottlossning i ett koloniområde i Höganäs i västra Skåne.

Skotten hade skjutits genom dörren till en stuga och skadat en 45-årig kvinna.

Ett stort polisuppbåd jagade under kvällen kvinnans tidigare pojkvän _ en 52-årig hemvärnsman _ för det misstänkta mordförsöket.

Såväl en släkting som polisens förhandlare hade några timmar efter skottdramat kontakt med mannen, men det var då oklart var han befann sig.

Han beskrevs som farlig för allmänheten eftersom han enligt uppgift fortfarande var beväpnad.

Efter midnatt kom uppgifter om att mannen återvänt till den skjutna kvinnans kolonistuga. Ytterligare avspärrningar gjordes i området och under natten hade polisen fortsatta telefonkontakter med mannen. Förhoppningen var att han frivilligt skulle lämna stugan.

Men förhandlingarna var förgäves. Strax efter klockan fem på lördagsmorgonen hördes en knall från kolonistugan där mannen befann sig. Polisen gick in och kunde konstatera att mannen tagit sitt liv genom att skjuta sig.

Förra året skärptes reglerna för förvaring av hemvärnsvapen sedan en 21-årig hemvärnssoldat skottskadat en ung kvinna och därefter begått självmord med sitt vapen.

Numera får soldaterna inte längre själva förvara nyckeln till patronlägeslåset. Denna ska i stället finnas hos ett befäl.

Den skottskadade kvinnan mår efter omständigheterna relativt bra.

TT

Mer läsning

Annons