Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tog hit flicka - åtalas för sexbrott

Annons

Den 58-årige mannen tog med sig en 13-årig flicka hit från Bulgarien och hade ett två år långt förhållande med henne.

Nu åtalas han för grovt sexuellt utnyttjande av underårig.

Sommaren 2000 åkte mannen på charterresa till Bulgarien tillsammans med två kompisar. På stranden i badorten Golden Sands träffade han den 13-åriga flickan, som jobbade i en släktings bar. Flickan hade då precis gått ut sjätte klass.

De blev bekanta och flickan har berättat att de inledde en sexuell relation.

Efter mannens semester flyttade flickan med 58-åringen till hans lägenhet i Bromma i västra Stockholm. Men först hade mannen skrivit ett avtal med flickans mamma om att han skulle ta hand om henne tills hon blev "giftasvuxen".

Hon blev kvar hos mannen tills hon var 15 år, då hon lämnade honom. Under hela den tiden hade de en sexuell relation. I början av 2007 anmälde hon mannen till svenska myndigheter eftersom hon då hade mått dåligt under en längre tid.

Kammaråklagare Börje Tulldahl arbetar vid Söderortspolisens familjevåldsenhet. Hans främsta bevisning mot mannen är flickans egen berättelse.

Dessutom kommer han att presentera det skrivna avtalet mellan 58-åringen och flickans mor. Där framgår flickans passnummer och av passet framgår hennes ålder. Dessutom har han diverse vittnesmål och en kartong med "lättklädda" bilder som mannen tagit av flickan.

Mannen, som sitter häktad sedan några veckor, förnekar brott. Han har hävdat att han inte kände till flickans ålder, att de bara hade en kamratrelation och att han är impotent. Det senare påståendet ämnar åklagaren motbevisa med en dvd-film som visar när 58-åringen har sex med en kvinna i Riga ett år efter att flickan lämnat honom.

Rättegången kommer att hållas bakom stängda dörrar i Södertörns tingsrätt nästa vecka.

TT

Mer läsning

Annons