Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Toalettbrist råder i Hedemora

Annons

Tidningen blev förra veckan kontaktad av en läsare som undrade varför det inte finns några allmänna toaletter i Hedemora.

- Vi har uppmärksammat problemet, men vi har egentligen ingen lösning på hur vi ska gå tillväga för att åtgärda det, säger Bernard Nigils som är förvaltningschef på servicekontoret.

1999 revs de sista allmänna toaletterna i Hedemora. Sedan dess lyser toaletterna med sin från-varo.

- Offentliga toaletter är väldigt dyra. Vi har funderat på att bygga en, men det skulle kosta för mycket. Dessutom finns det ju problem med vandalisering och så vidare. Toaletterna måste ju vara i ett sådant skick att man vill gå dit, säger Bernard Nigils.

Istället vill servicekontoret se ett samarbete med någon befintlig verksamhet som har bra öppettider och centralt läge.

Tidigare hade de tänkt sig en toalett i anknytning till gamla Konsum, men affären stängde innan tankarna hann bli verklighet.

Det är framförallt under helgerna som toalettbristen är ett problem. De toaletter som i dag finns tillgängliga är kopplade till olika verksamheter.

I servicebyggnaden i Svea-parken finns en toalett som är öppen när minigolfen är det, och när gammelgården är öppen finns även där en toalett. Som det ser ut just nu är det dit man får bege sig när det brådskar.

- Kanske kan det bli något samarbete med någon ny butik som flyttar in i gamla Konsum, men än så länge finns det inga bestämda planer på det, säger Bernard Nigils.

SUSANNE OHLIN

Mer läsning

Annons