Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tjuvtrio greps efter biljakt

Annons

Två av de gripna satt anhållna hos polisen i Mora misstänkta för biltillgrepp och stöld framtill lördag eftermiddag.

Den tredje, en 15-åring, försattes på fri fot med tanke på sin låga ålder redan vi midnatt till lördag och hämtades hos polisen av föräldrarna.

Det var vid 13-tiden på fredagen trion stal en bil på Broåkern i Mora. Vid 19-tiden på kvällen iakttogs de tre av personal på Clas Ohlson i Insjön när trion stal varor inne i varuhuset.

När trion stoppades i kassan och ombads av personalen att visa vad de hade stoppat på sig innanför jackorna så trängde de sig ut.

Trion satte sig sedan med stöldgodset i bilen och for iväg norrut. Personalen noterade bilnumret och kontaktade polisen. Flera polispatruller engagerades i sökandet.

Vid 21-tiden observerade en polisbil den aktuella bilen på väg söderut på riksväg-70 i närheten av Leksand. Eftersom personbilen inte stannade trots polisens signaler prejades fordonet av vägen vid infarten till Rättvik intill Hantverksbyn.

En av tonåringarna flydde till skogs men en hundpatrull kom ifatt honom.

Inne i personbilen påträffades stöldgods från flera olika ställen inklusive Clas Olsson

Strax efter midnatt natten till lördag anhölls den 43- årige Orsabon och en Morayngling i 16- års åldern. Däremot släpptes den tredje personen en, 15- årig Morabo, på grund av sin låga ålder.

Under förhören erkände trion stölder av bil och varor. 12.30 på lördagen släpptes 16-åringen och 43 åringen sattes på fri fot klockan 15.54. Trion har rättsliga efterräkningar att vänta.

HANS OLANDER

Mer läsning

Annons