Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tjuvstart för midsommarfirande

Annons

Förskolan Valhalla har bara funnit sedan februari, men ett par högtider har man redan hunnit fira. I påskas klädde barnen ut sig till påskkärringar och åt påsklunch, i går förmiddag fick de dansa kring midsommarstången och käka gräddtårta med jordgubbar.

Ingen av dem verkade det minsta bekymrad över att solen lyste med sin frånvaro när det bara återstod två dagar till den riktiga midsommaraftonen. De tog i från tårna i "Små Grodorna" och fnissade förtjust när refrängen efter ett par omgångar byttes ut mot "Små Grisarna".

- Vi håller på att hitta våra egna traditioner, sa Kerstin Lundberg, en av fröknarna.

- Det märks att barnen tycker det är roligt med något utöver det vanliga.

Trots att man flyttat fram midsommarfirandet ett par dagar för att alla barn skulle kunna medverka innan de försvinner i väg på semester med sina föräldrar, var bara nio av 19 småttingar på plats på förskolans gård under onsdagen. Men dessa var desto mer engagerade. Dagen före hade de plockat blommor till majstången, som restes under viskningar och rop.

- Jag hjälpte till att binda den, sa en 5-åriga Enya Ademark och såg stolt ut när hon pekade på den gröna stången efter att ha dansat färdigt med de andra barnen.

- Ja tårta, utbrast hon därefter, och försvann som en blixt mot det uppdukade fikat.

NINNA PRAGE

Mer läsning

Annons