Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tjuvar med lastbil stjäl gamla möbler i fäbodstugor

Annons

I förra veckan inträffade inbrott i minst tre fäbodstugor i Hykie fäbodar i Älvdalen. Sammanlagt fem äldre träbord, stolar, kommod, kopparkittel och en lampa rapporteras som stulna.

Vid ett tillfälle såg en granne till en av de hemsökta stugorna två personer som sade sig "titta på fäbodstugorna", men sedan försvann i en bil från platsen. Strax efteråt hittade denne granne en kopparkittel under en gran.

I helgen drabbades för tredje gången flera fritidshus i Spjutmo av inbrott. Här stals bord, soffor och gräsklippare bland annat.

Dessa inbrott sätts i samband med sammanlagt tolv inbrott i fritidshus i Mora, Orsa, och Älvdalenområdet i juni månad. Soffor, bord och gräsklippare hör till det stulna och troligen har tjuvarna tillgång till en lastbil eller en större släpvagn för att frakta med sig det skrymmande stöldgodset.

Kriminalchefen Hans Nylund uppmanar ägarna till fritidshus och fäbodstugor att hålla extra noga uppsikt över sina stugor i sommar.

- Skriv upp bilnummer på bilar ni inte känner igen och fråga personer som besöker områdena vad de är för ena och vad de gör där. Det kan man göra utan att vara otrevlig mot de besökare som är där i ärliga avsikter, säger Hans Nylund.

BJÖRN REHNSTRÖM

Mer läsning

Annons