Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tjuv valde fel objekt i jakten på pengar

Annons

Enligt polisen rör det sig troligen om en och samma person som brutit sig in vid Mossebo och ishallen. Av spåren att döma har han dessutom arbetat ensam.

Vid Mossebo har ett fönster brutits upp liksom två låsta innerdörrar. Av vad som hittills framkommit så har inget stulits.

Vid ishallen har en stor port brutits upp. Väl inne i hallen har tjuven tagit sig vidare in i kiosken men av allt att döma var inte korv eller godis riktigt vad tjuven hade tänkt sig.

Nästa mål var omklädningsrummet där hela treglasfönstret monterats ur karmen. Lokalerna har genomsökts grundligt men inget tycks heller där vara stulet. Nästa mål var den fristående byggnad där spelarnas utrustningar förvaras. Via dörren till ett mindre kontorsutrymme på gaveln har tjuven tagit sig in i byggnaden. Därefter har han försökt att bryta upp hela väggen in till förråden men av någon anledning gett upp sitt försök. Kanske var det den surströmmingsliknande lukten från gammal och svettig hockeyutrustning som fick tjuven att ta till flykten. Om tjuven dessutom var på jakt efter kontanter så borde han nog valt andra lokaler än de som tillhör Vansbro AIK. Att föreningen är i det närmaste utfattig är ingen hemlighet vilket kanske kan tyda på att tjuven inte kommer från bygden.

GÖRAN DANIELSON

Mer läsning

Annons