Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tjejerna stoppades

Annons

I mellandagarna bjöd gymnastikföreningen Gymix i Insjön in till gratis prova-på gympa. Anette Olsson och yngsta dottern Anni nappade direkt och var där varje provpass för att hitta någon lämplig aktivitet att göra tillsammans. Även storasyster Rebecca och kompisen Frida Christoffersson hängde på.

-Vi hade jättekul och planerade att fortsätta gå på gympa tillsammans hela våren. Vi köpte till och med nya skor till Anni, berättar Anette.

Men så kom vardagen och det roliga tog slut. Första riktiga passet som Anni skulle vara med på, stoppades hon i dörren.

-Vi fick höra att gymnastiken bara var för vuxna. Fast jag hade frågat under provpassen och fått svaret att "så var det förut men inte nu", fortsätter Anette.

-I programmet finns en aktivitet som heter body push och där står det bara för vuxna, men annars ingenting uttalat. Under rubriken barn och ungdomar handlar det bara om redskapsgymnastik och det vill inte alla hålla på med.

Anni som går i fjärde klass och Rebecca och Frida som går i sexan, var inte de enda ungdomarna som var med på prova-på gympan. Men ingen i ledande ställning sade något vid de tillfällena om att de inte skulle få fortsätta.

-Sedan får man höra att det skulle vara skadligt för oss att gympa med de vuxna, men jag har haft skolgymnastik som varit mycket hårdare än det här, säger Anni med en suck.

Det som kunde ha blivit en rolig mamma/dottergrej har nu fått en bitter eftersmak.

-Vi försökte också att hyra lokalen, skaffa egen ledare och gå ihop med andra mammor och ung-domar. Men de enda lediga tiderna var klockan åtta till nio på fredagkvällar eller åtta till nio på lördagsmorgnar. Vi lade ner den tanken, avslutar Anette Olsson.

ANNKI HÄLLBERG

Mer läsning

Annons