Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tjärnkraft är inget för de riktigt gamla

Annons

Svar till Eva-Lisa Borres, livsglädjetekniker, 17 juni:

Tack för din inbjudan till Tjärnkraft, men dit kan tyvärr inte mamma, 90 år, rörelsehindrad och mestadels sängliggande, ta sig.

Du har missat poängen med min insändare, som inte var att ställa verksamheter mot varandra. Jag ville peka på att föga finns för en mycket stor och förbisedd grupp hyresgäster här, nämligen de gamla, som i bästa fall tar sig fram med rullator, i sämsta fall är sängliggande som mamma.

För dessa gamla fick terapin lov att vara kvar, tack vare starka protester från de boende när kommunen ville lägga ner rubbet. Nyss har för övrigt terapin fått lämna den tidigare stora lokalen och flytta till en mycket mindre.

Du har rätt i att restaurangen finns kvar, frågan är hur länge. Dess öde bestäms i höst, förmodligen efter valet.

När så många andra trevliga aktiviter ordnas här för de andra hyresgästerna var mammas och min och de andra gamlas ödmjuka önskan att Tunabyggen på nytt kunde upplåta en lokal i närområdet för fotvård.

Det är lika mycket friskvård för den som inte kan sköta sina fötter själv som det nyöppnade gymmet är för de andra hyresgästerna.

Kanske du kan hjälpa till att ordna detta? Annars får vi väl göra som invandrarna här, bilda en De gamlas förening i Tjärna Ängar, och söka föreningsbidrag från den gemensamma kommunala skattekistan till en lokal för fotvården.

Jag kan inte komma ifrån intrycket att de gamla i det före detta servicehuset i Tjärna Ängar, nu seniorbostäderna, faller mellan stolarna. Det vill säga mellan kommunens omsorgsenhet, som övergett dem, och fastighetsbolaget Tunabyggen vars hyresgäster de nu är. Ingen verkar bry sig.

EVA MATTSSON IDEELL VÅRDARE AV SIN MAMMA

Mer läsning

Annons