Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tjärnahuset är trivsamt

Annons

Svar till Doris Brodén, 21 juni:

Det är bra att kommunen fortfarande tar ansvar för de före detta servicehusen, numera seniorbostäderna Tjärnahuset och Hagalund, trots att ni inte alls behöver göra det enligt någon lag, och det var väl det ni hade tänkt att slippa med nedläggningarna.

Vi är väldigt glada att terapin och matsalen får vara kvar och det tar vi som ett löfte för framtiden. Likaså att hemtjänstpersonalen finns i huset, även nattetid. Det förstod ju var och en att det inte skulle fungera att ha en nattpatrull som utgick från Hagbacksgården, som ni hade i början.

Det fungerar också utmärkt nu att få hembesök av de mycket kompetenta distriktssköterska. Nu önskar vi bara att det även ska gå att få icke akuta hembesök av läkare, för den som liksom mamma är sängliggande.

Vi är också mycket glada över att frissan kommer att göra hembesök. Det är fin service av henne - hon har ju egen salong. Vi noterar också att du säger att det går att få hembesök av fotvården. Hur? Vi hoppas du menar en erfaren fotvårdsterapeut - fötter är ett känsligt kapitel för den som har diabetes eller dålig blodcirkulation. En felbehandling kan få ödesdigra konsekvenser.

Vi är också glada att ni i Borlänges gemensamma nämnd för vård och omsorg nu har insett hur viktiga både terapin och matsalen är för de sociala kontakterna, så lät det inte när ni lade ner servicehusen.

Till sist kan både mamma och jag intyga hur trivsamt det är att bo i Tjärnahuset, med fräscha lägenheter och toppenbra personal. Mamma har bott där i åtta år. Enda smolket i bägaren för den som bor i huset som vetter mot det nya föreningshuset är att det blivit ganska stojigt på eftermiddagar och kvällar.

Parkeringsplatsen mellan huset liksom vid busshållplatsen har blivit en samlingsplats för högljudda män och småkillar och för bollspel. Sen får man ju också här räkna med att kedja fast utemöbler och cyklar om man vill ha dem kvar - men så är det kanske på andra ställen också.

Varför inte bygga om det som nu blivit ett föreningshus till ännu ett seniorboende - HCK, de andra handikappföreningarna och Tjärnkraft kan ju vara kvar. Närhet finns ju till både terapi och matsal och busshållplatsen för Mjuka linjen (den får väl vara kvar?)

Jag är säker på att ett sådant nytt seniorboende snabbt skulle fyllas.

EVA MATTSSON MED MAMMA

Mer läsning

Annons