Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tjänligt vatten vid Tunaåstrand

Annons

Badvattnet vid Tunaåstrand är nu åter tjänligt. Resultatet av det nya prov som togs på torsdagen visade vara ett glädjebesked till alla som föredrar den populära badplatsen.

Förra vattenprovet som togs vid Tunaåstrand visade att badvattnet var otjänligt. En rimlig förklaring till detta anses vara att det regnat natten innan provet togs och att resultatet då kan ha påverkats negativt av att föroreningar spolats ned i vattnet. Det nya provet visar att badvattnet är tjänligt med anmärkning. Beskedet om detta lämnade miljöinspektör Anette Stångmyr på lördagen till Helena Henriks, husmor på Tunaåstrand. Ett besked som kort och gott innebär: Det är inga problem att bada vid Tunaåstrand och det finns inte några farliga bakterier i vattnet.

-För vår del är det ett efterlängtat besked och jag är övertygad om att badgästerna nu kommer tillbaka. Skriverierna om det förra vattenprovet har säkert avskräckt många från besök. Vi har haft mycket folk tidigare så visst har det varit en markant skillnad, framhåller Helena Henriks.

-Jag har fått lära mig att så länge det inte finns någon skylt som varnar för att bada behöver inte heller någon vara orolig.

- Vi badar varje dag vid Tunaåstrand. Det är fint här och nära är det också, berättade Angela Evertsson på söndagen.

Angela badade då tillsammans med dottern Esabella, tre år. De bor på Örjansgården och för dem är Tunaåstrand favoritbadplatsen.

SVEN-ERIK OLSSON

Mer läsning

Annons