Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tipspengar till småklubbar

Idre SK fick välkommen kassapåfyllning när Svenska Spel delade ut pengar till ungdomsidrotten. Totalt fick Idre SK 18 406 kronor av de 50 miljoner kronor som Svenska Spel fördelade.

Annons

Det är Svenska spel som nu fördelat 50 miljoner kronor till ungdomsidrotten genom den så kallade "Gräsroten".

Mest pengar går till stockholmsdistriktet och de tre fotbollsklubbarna Hammarby, AIK och Djurgården följt av Västra Götaland, Skåne och Östergötland med lilla Dalarna som femma.

Leksands IF brukar av tradition vara största dalaklubb, men i fjol hörde Leksand hemma i SHL och fick då inte vara med och dela på gräsrotspengar. Samma "öde" drabbar i år Mora, som ändå landar som tvåa i pengaligan för dalaklubbar med 161 124 kronor för i år.

Störst i Dalarna och med på den svenska topplistan återfinns Dalkurd som samlade ihop 219 778 kronor till sin ungdomsverksamhet. Trea blev Brage IK med 98 432 kronor före Kvarnsvedens IK som fick ihop 53 692 kronor.

För mindre klubbar är Gräsrotspengar väldigt värdefulla. Svärdsjö IF kan räkna ihop 46 490 kronor medan Äppelbo AIK, Avesta AIK och IFK Ore även de fick ihop över 31 000 kronor.

I Älvdalens kommun fick Idre SK 18 406 kronor, Älvdalens IF 14 835 kronor och Särna SK 13 093 kronor.

– Jag tjatar på de som lämnar in sina kuponger att kryssa för Idre SK, säger Anna-Lena Persson, som jobbar i spelbutiken på ICA Idrebua.

– Det är välkomna slantar till vår ungdomsverksamhet, säger Jens Martinsson, en av många idrottsledare i Idre SK.

Mer läsning

Annons