Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tips om förbättrad miljö

Annons

Avverka successivt gammelskogen. Den avger koldioxid. Låt den förnyas av uppväxande skog. Skogsråvaran bör ersätta fossila bränslen och timret ersätta betongen i större utsträckning än vad som nu sker.

Skogen ska brukas som en kolsänka. Det måste bli stopp för Naturvårdsverkets ständiga begär efter mera skog till naturreservat. De så kallade EU-träden bör inte slås av före midsommar som det nu är lag på. De kan bli utmärkt skydd och ge tillgång till fröer för fåglar och andra djur om växtligheten får stå orörd tills åkern ska nyttjas till annan gröda. Rådjurskid kan krossas. De ligger ofta gömda och trycker sig mot marken när krossen kommer. De är omöjliga att upptäcka i tid.

Vi människor ska äta mera rotfrukter under höst, vinter och vår som är närproducerat, för att minska energiförbrukningen. Vi ska äta älg, rådjur och annat vilt i större utsträckning, inte odlad fisk. Därför måste vi för miljöns skull inskränka antalet rovdjur i skogen.

Vi måste skärpa oss och tänka på hur mycket koldioxid vi individuellt förbrukar. Vi har inte råd med naturmupparnas speedade idéer om miljöskydd. Hur var det för några år sedan? Då var det död skog som gällde. Det visade sig att denna skogsdöd var en felbedömning av dessa naturvänner.

MILJÖMEDVETEN

Mer läsning

Annons