Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tips inför nästa töväder

Annons

För att kunna göra en så bra jämförelse som möjligt anpassar vi prisklasserna till de vanliga priserna i skidbacken. Priset för en fika i backen ligger runt 50 kronor, ett liftkort kostar runt 200-300 kronor och ett säsongskort runt 2000. Vi har letat upp andra nöjen som man kan spendera motsvarande fritid och pengar på i stället.

I stället för fika

Arenan i Falun bjuder som vanligt på konserter nästan varje helg och i den närmaste framtiden är band som Ebba Gold och Billion Dollar Babies inplanerade.

http://www.falun.se/arenan

Ta och simma några längder i Lugnets stora inomhusbassäng. Där betalar man lite i inträde och får stanna hur länge man vill. För en extra slant finns också möjlighet till ett skönt break i relaxavdelningen.

Dra till KFUM-hallen i Borlänge och ta med dig skateboarden eller dina inlines. Inte som en skidbacke, men det går fort och är ett bra alternativ för extremsportsälskare.

I stället för liftkort

Spendera pengarna på en biobiljett och den allra fetaste popcornmenyn tillsammans med vännerna eller någon annan du tycker om.

www.sf.se På Ice i Borlänge erbjuder de en mängd olika aktiviteter, bland annat det populära skutspelet Lasertag, som Ung testade förra året. De har även sumobrottning, dansmattor och olika tv-spel. Perfekt när man är flera!

http://www.iceborlange.se

Köp en talbok och spela den i din cd eller mp3-spelare. Den kommer antagligen att räcka längre än en dag och går att kombinera med andra aktiviteter. www.akademibokhandeln.se www.bokus.se

Ta tåget och åk till huvudstaden över en dag. Känn lite storstadstempo, shoppa lite eller ta bara ett break från lilla Falun. För 300 kronor kommer man både dit och hem. www.sj.se

Dra ihop ett gäng vänner och hyr en bana på Faluns bowlinghall, beläget i källaren till hotell Scandic vid Lugnet. Hur många strikes får du i rad?

I stället för säsongskort

Spendera pengarna på ett gymkort på något av Faluns många gym. Friskis & Svettis verkar vara det populäraste stället att gå till. Men stirra er inte blinda på bara dem. Lugnet, Måbättre och Fysio är fina alternativ.

Vill du åka utför men på annan ort kan du betala en större summa för ett liftkort i Trysil och en bussresa dit. Där är snöprognoserna säkrare. Ta med dig några vänner och kombinera så att ni kan bo i en stuga.

Helt klart finns det många alternativ till skidbacken, men som vanligt kan man inte ersätta peppar med salt.

Och då är det ju bra att det snöade i helgen.

NICKLAS DANKO

Mer läsning

Annons