Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tio döda i strider i Darfur

Annons

Åtta medlemmar i en gerillagrupp i Darfur och två sudanska soldater dödades i en sammandrabbning på lördagen.

Gerillamännen tillhörde SLM (Sudans befrielserörelse), den enda fraktionen inom Darfurs upprorsrörelse som har undertecknat ett fredsavtal med centralregeringen i Khartum.

Striderna började när polis omringade SLM:s högkvarter i staden Omdurman på Nilens västra strand mitt emot Sudans huvudstad Khartum, uppgav det statliga sudanesiska mediecentret SMC.

Enligt mediecentret vägrade SLM att till myndigheterna överlämna två medlemmar som varit inblandade i en trafikolycka för två dagar sedan.

Enligt polisen hade 41 gerillamän gripits. SLM:s talesman Khamis sade att en stor grupp poliser anföll ett hus som tillhör gerillagruppen.

Vittnen i staden sade att de sett att tårgas hade använts och hört skottlossning. Lastbilar med tungt beväpnade poliser körde genom gatorna i Khartum och varnade bilförare för att köra till Omdurman.

I västra Darfur anföll milis i bilar och till häst staden Sirba. De dödade fyra civila och brände tio hus, berättade vittnen.

200|000 människor har dödats i oroligheterna i regionen och 2,5 miljoner har tvingats bort från sina hem sedan konflikten flammade upp mellan gerillan och armén 2003.

TT

Mer läsning

Annons