Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tio års fängelse för heroinsmuggling

Annons

Det hjälpte inte två bröder att hävda att de inte visste att det var knark i påsen som de förde in i Sverige. Tingsrätten i Malmö dömer dem och två andra män till tio års fängelse för grov narkotikasmuggling.

Först sade bröderna till tullen att de skulle fira nyår i Sverige. Men tullen vid Lernacken vid Öresundsbrons fäste fick ögonen på fyra kilo heroin som gömts i mindre paket i en plastpåse med tomtemotiv. När tullen ansatte bröderna med frågor, sköt de över skulden på två andra män som de skulle sammanstråla med på en bensinmack.

De fyra döms även till livstids utvisning. Alla nekar till brottet. Bröderna har i förhör uppgett att de hade ombetts att smuggla in två bilbatterier "preparerade med något ofarligt ämne". För detta hade de lovats 2|500 euro var.

De två män som förgäves väntade på leveransen vid macken har uppgett att de inte minns att de varit där. Efter att ha sett sig på bilder från övervakningskameror har de dock erkänt att de varit där, men inte kunnat uppge varför.

Tingsrätten finner det så osannolikt att bröderna pekat ut de andra två på falska grunder, att den anser det styrkt att alla fyra är inblandade. De dömda männen är mellan 24 och 34 år.

TT

Mer läsning

Annons