Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tio år av udda underhållning

Annons

Hela lördagen kunde besökare njuta av alternativ konst och kultur på Wasabryggeriet. Som improvisations-schlager av Teater Gazbazz.

Publiken valde till exempel att Gazbazz skulle framföra en rapplåt med titeln "Vad jag inte trodde om aktiebolaget Hushagen".

Eller rockhiten "Sov gott"- vilket var mycket underhållande för både skådespelare och publik.

Scenen stod till förfogande flera timmar under dagen för dem som fick lust att ställa sig där och... ja, göra vad som helst: sjunga, jonglera, skratta, gråta, spela ett instrument, hoppa, läsa en dikt eller bara stå där under tystnad.

- Vi satsar på udda saker. Inte bara på kommersiella grejer som tar plats, vi tycker att innehållet är viktigare, säger Roland Backlund, som varit med i föreningen Wasabryggeriets vänner sedan starten 1995.

Föreningen bildades av ett gäng entusiaster som hade en vision om hur det anrika Wasabryggeriet skulle kunna användas som ett kulturellt centrum.

Efter många turer med kommunen kom år 2000 slutligen beskedet att kommunen köpt fastigheten.

Två år senare invigdes kulturhuset. Då hade huset renoverats, till föreningens fasa.

- De blåste bort all karaktär, berättar Roland Backlund.

Men sedan dess har föreningens medlemmar återskapat mer av den kulturkänsla som omger huset. Arbetet fortsätter i många år till.

Trots att tio år förflutit och Wasabryggeriet genomgått en helrenovering, så är det viktigaste med huset sig likt: Målet att satsa på det som vanligtvis inte uppmärksammas i vår kommersiella värld.

- Det här är ett jäkligt bra alternativ för den fria människan, säger Roland Backlund.

DIAMANT SALIHU

Mer läsning

Annons