Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tingsrätten frikänner man från misstankarna om barnmisshandel

En man från Borlänge kommun har frikänts från misstankar om barnmisshandel i Mora kommun.
Mannen var misstänkt för att ha slagit ett barn på rumpan. Själv förnekade mannen brott och Mora tingsrätt anser att bevisningen inte håller för att fälla mannen, som därmed frikänns.

Annons

En man från Borlänge kommun har frikänts från misstankar om barnmisshandel i Mora kommun. Mora tingsrätt anser att bevisningen inte räcker för att det ska stå helt klart att mannen begått brottet.

Mer läsning för dig som är prenumerant eller Pluskund:

Snömängden gjorde att skolan utrymdes: "Det är en försiktighetsåtgärd"

40 år sedan premiären av Trafikmagasinet – firas med minnesprogram: "Har blivit retro"

Dina gamla vinylskivor kan vara värda tusenlappar – här är 16 skivor du vill hitta i förrådet

SÅ KÖPER DU PLUS

Mannen i fråga är bosatt i Borlänge kommun. Han åtalades i oktober i fjol misstänkt för att ha misshandlat ett barn, vilket skulle ha skett på en plats i Mora kommun, i mars i fjol.

I förhör hade barnet berättat att mannen slog barnet på rumpan. Enligt barnet blev det inget märke av slaget, men det gjorde ont i en dag.

Ett vittne har berättat att barnet kom inspringande till vittnet och berättade vad som hade hänt, samt visade en rodnad på ena skinkan.

Ett annat vittne har berättat att hon befann sig i bostaden och hörde hur mannen hindrade barnet från att springa i en soffa, men att hon inte såg eller hörde att mannen utdelade något slag.

Mannen som misstänktes för misshandeln förnekar brott. Han har uppgett att barnet gick i en soffa med leriga och snöiga skor och att mannen då tog tag i barnet för att få barnet att gå ner från soffan. Däremot utdelade han inget slag. Mannen har uppgett att han aldrig skulle slå ett barn.

Mora tingsrätt anser att barnets berättelse om händelsen är trovärdig. Däremot har barnet och vittnet uppgett olika uppgifter om det blev ett märke eller ej efter slaget. Dessutom har de berättat om olika tidpunkter på dagen, som händelsen skulle ha skett.

Tingsrätten påpekar även att det inte finns några journalanteckningar eller fotografier över rodnaden som ska ha uppstått på barnets rumpa.

Sammantaget anser Mora tingsrätt att bevisningen inte räcker för att det ska stå helt klart att mannen begått brottet och därför frikänns mannen från misstankarna om misshandel.

APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem vår app för IPhone och Android här

Mer läsning

Annons