Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Timmerhus kan bli ny raket på börsen

Annons

- Målsättningen är att vi ska vara en av de ledande husproducenterna i landet inom fritidshus- och småhusmarknaden. Börsintroduktionen är ett steg för att ge förutsättningar för fortsatt tillväxt, säger Mikael Wallner som tillsammans med sin tvillingbror Peter Åström är största delägare i den nya huskoncernen.

Lima timmerhus har genomgått en väldig tillväxt sedan de två Stockholmsbröderna tog över verksamheten för ett par år sedan. Då hade företaget en timmerhustillverkning i Lima med en årsomsättning på tio miljoner kronor.

Sedan dess har verksamheten vuxit i snabb takt. I höstas startades produktion i den nedlagda Rosengrensfabriken i Malung och för en månad sedan köptes Forsgrens timmerhus i Borlänge.

I dag sysselsätter Lima timmerhus 14 personer i Lima-Sälen, ett tiotal vid fabriken i Malung samt ett 40-tal vid fabriken i Borlänge. Därtill har företaget nu en säljorganisation med 20-talet agenter runt om i landet.

- Vi ska fortsätta att växa framöver. Det kan ske både genom att växa inom våra företag och genom samgående eller köp av andra fabriker, säger Wallner.

I fjol omsatte koncernen 125 miljoner kronor. I år räknar man med 160 miljoner. Orderstocken uppgår till 100 miljoner kronor.

Största ägare i den nya huskoncernen är bröderna Wallner-Åström som genom Investeringsfabriken äger 36 procent. Näst störst Dag Klerfelt, Investment AB Havstruten, med 26 procent. Bland övriga delägare finns familjen Erik Paulsson (Skistar och Peab) som äger 13 procent.

Koncernen ska inför börsintroduktionen ändra namn till Lima Forsgrens. Enligt planerna ska bolaget ligga på NGM Equity-listan.

Börsintroduktionen görs med företrädesrätt för koncernens anställda och målsättningen är att få minst 300 aktieägare. Cirka 20 miljoner nytt kapital tillförs koncernen.

ANDERS MOJANIS

Mer läsning

Annons