Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Timbersports: Ferry och Emil taggade – teknik och form har slipats

Det börjar dra ihop sig mot säsongsstart för STIHL Timbersports.
Den 26 maj i Marseille tävlar Ferry Svan, Vansbro, för första gången i Champions Trophy och Emil Hansson, Orsa, representerar samtidigt Sverige i rookie-VM.

Annons
Emil Hansson och Ferry Svan är taggade inför rookie-VM och Champions Trophy i Marseille den 26 maj. Foto: STIHL TIMBERSPORTS®

Två träningsläger har killarna hunnit med, i Lillehammer och Orsa, där tekniken slipats av Dave Jewett, med 30 års erfarenhet, och Matt Cogar, en av de främsta inom sporten.

Läs även: Gunde Svans son med om otäck yxolycka – tvingades operera: "Slog av en sena"

Ferry Svan, regerande juniorvärldsmästare, ser fram mot Champions Trophy. Träningslägren har bidragit till uppladdningen och att hitta formen. 

– Värdefullt att få lära sig av någon med erfarenhet inom sporten och att de tittar på de tekniska detaljerna. När man tränar hemma finns det ingen som tittar på ens rörelse utifrån och då ligger fokusen på mängdträning, styrka och kondition, säger Ferry Svan.

Ferry är en tävlingsmaskin som är absolut bäst när det väl gäller

Emil Hansson debuterar i stora mästerskapssammanhang i och med rookie-VM.

– Det är bra att ha fått möjlighet att hugga i samma fina virke som vi tävlar med och att få testa tävlingsyxorna. Matt Cogar hade många bra tips att ta med sig i träningen, menar Emil Hansson. 

Läs även: (+) Orsa nytt näste för timmersport – Hans-Ove satsar allt: "Det känns bra"

Landslagskaptenen Hans-Ove Hansson är nöjd med förberedelserna:

– Det har gått bra för Emil och att han har kvalat in till rookie-VM. Dit tar man sig inte utan att ha levererat bra resultat.

– Ferry är en tävlingsmaskin som är absolut bäst när det väl gäller. Nu handlar det om att åka till Marseille och "se och lära" i konkurrens med världseliten, säger Hans-Ove Hansson.

 

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips

Mer läsning

Annons