Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tillsammans lyfter vi Vansbro

Annons

Efter alla skriverier som har varit angående förskolan och skolan i Vansbro kommun vill vi också kasta oss in i debatten. Det finns mycket gott i vår förskola och skola som vi kan vara stolta över.

Vi har skolor och förskolor i varje kommundel med kompetent och engagerad personal. Vi bemöter alla barn lika och barnen har samma förutsättningar i förskolan och skolan oavsett bakgrund.

Lärarna jobbar ständigt med att förbättra kvalitén. Under 2005 var det kvalitetssäkring, minimikunnandet för respektive skolår, i form av lärstegar som jobbades fram.

Enligt de senaste undersökningarna är 93 procent av eleverna i årskurs sex nöjda med skolan. Resultaten för pojkar i nian är jämförelsevis bra.

Lärarna i Vansbro är friskast i Sverige, vilket tyder på att vi trivs och gillar vårt jobb. Föräldrarna upplever förskolan väldigt bra, 92 procent av föräldrarna känner sig nöjda med bemötandet från personalen i förskolan.

Men det finns mycket som måste förbättras. Därför kommunpolitiker i Vansbro: Satsa på våra barn, satsa på förskola och skola så att kommunens alla välutbildade pedagoger ges de bästa förutsättningar att kunna utföra sitt jobb med mycket goda resultat för eleverna.

Vi ser framtiden an med positiva ögon och hoppas på ett gott samarbete mellan föräldrar, politiker, rektorer och oss lärare. På det sättet kan vi tillsammans lyfta Vansbro och ge våra barn och ungdomar goda förutsättningar.

LÄRARFÖRBUNDET I VANSBRO

Mer läsning

Annons