Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tillfällig Dalsdans- styrelse har bildats

Annons

Kjell Rosén, chef för kultur-och fritidsförvaltningen, menar att kommunen har ett ansvar för att se till att Daldansen blir av.

-Det är ett viktigt arrangemang, det drar hit besökare och turister och är en uppskattad aktivitet för boende, sa Kjell Rosén. Från Kultur- och fritidsförvaltningen kan man tänka sig att arbeta för att skapa en ny organisation.

Samtidigt uttrycktes farhågor från flera håll om svårigheterna med att rekrytera frivilliga. Både till det förberedande arbetet och till själva arrangemanget.

Gunnar Eriksson förespråkade en allians där föreningar har möjligheter att tjäna pengar på att aktivt arbeta med Daldansen. Den förening som står som huvudman skulle då drivas utan vinstintresse.

I interimstyrelsen sitter Kjell Rosén och Jan "Joppen" Olsson från kultur- och fritidsförvaltningen som delar på en plats, Tommy Samuelsson, Roger Last, Lotta Hedin, Kent Engström och Kenneth Skovshoved från Södra Dalarnas Sparbank.

Det är fortfarande oklart vad som händer med den förra föreningen, Hedemora en levande stad. Föreningen har gått i konkurs och allt material rörande de senaste årens daldanser finns hos konkursförvaltaren.

KARIN PAULSSON

Mer läsning

Annons