Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tillbaka efter semestern

Annons

Efter en skön rekreation med semester i fyra veckor så är man tillbaka på jobbet med nya krafter. Man följer debatten och hör hur moderaterna säger sig vara det nya arbetarpartiet.

Då går min tanke till alla moderater som njutit av en lång semester. Jag drar mig till minnes hur de varit emot införandet av tre, fyra och fem semesterveckor i riksdagen.

Nu pratar de om ett utanförskap, och då räknar de in sådant som semester, studieledigt, föräldraledigt, sjukpenning och sjukersättning.

För att råda bot på detta vill de skapa ett nytt utanförskap när det gäller ekonomiska möjligheter för dem som av någon anledning saknar tryggheten med fast arbete.

Ivrigt påhejade av centern vill de också förändra arbetsrätten så att arbetsgivarens makt blir total på svensk arbetsmarknad. För någon annan tolkning kan man inte göra då man följt Waxholmskonflikten och Pappers sympatiåtgärder för sina bröder i Finland.

Vad som händer i världen oroar oss alla, men det oroar mig lika mycket om borgarna får bestämma hur vi i Sverige ställer oss när USA försöker leka världspolis.

Ska Sverige också dras in i konflikter på samma sätt som nu Storbritanien och Spanien får betala dyrt för.

Nu är det dags att avslöja deras hemliga agenda för hur de vill förändra Sverige. Lyckas de så kommer vi att vakna med frossa som tar mer än de fyra år mandatperioden varar att återställa så att vi kan känna trygghet på arbetsplatserna och i världspolitiken.

OLA BROSSBERG

Mer läsning

Annons