Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Till hur många ska plusjobben räcka?

Annons

Yrkespolitikernas opportunism fortsätter. Kenneth Persson liksom Peter Hultqvist skriker högt om integration och rättvisa i Borlänge, men verkligheten är helt annorlunda.

Kennet Persson börjar sin artikel med dessa ord i BT den 03/01/06: "Ett integrerat samhälle förutsätter att alla oavsett ålder kön eller etnisk bakgrund känner sig behövda, har arbete eller är i utbildning...".

Kenneth Persson, tala om för Borlängeborna hur många av enhetscheferna i din socialdemokratiska majoritetsstyrda kommun som är invandrare?

Du och din kamrat Peter Hultqvist använder plusjobbslådan i alla möjliga sammanhang. Hur många tusen är dessa plusjobb? Var det inte bara cirka 100 jobb?

Ungdomsvåldet har inte minskat i din kommun efter din tio års tjänst som ansvarig i socialnämnden.

En del av dessa ungdomar har utländsk bakgrund. Vad har du gjort för dessa arbetslösa ungdomar under dina år? Ska du ge dem plusjobben också, eller?

Unga Örnars föreningsbidrag ligger på 695 000 kronor för det här året och Dalkurds föreningsbidrag ligger på 20 000 kronor.

Jag tar naturligtvis hänsyn till storleken av dessa föreningar, men är detta din solidariska rättvisepolitik?

Mona Sahlin har försökt i många år att trolla fram en bra integrationspolitik i Sverige men det har hela tiden varit ett spel för galleriet.

Vet du varför Kenneth Persson? För att integrationen inte kan lyckas om yrkespolitikerna, till exempel i lilla Borlänge, inte vill dela med sig av arbetsuppgifterna med andra grupper i samhället.

I 21 år har jag sagt att en bra integrationspolitik innebär att samhället dels måste ställa högre krav på individerna, och dels behandla dem rättvist, ge individen arbete och inte bidrag.

Med dessa ord ville jag bara åskådliggöra socialdemokratisk oförmåga att driva en bra integrationspolitik.

Därför anser jag att Kenneth Persson, Peter Hultqvist och andra yrkespolitiker bör avgå omedelbart, för Borlänges bästa.

MARUS NOSRATYLÄRARE

Mer läsning

Annons