Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Till den andres bästa

Annons

Svar till (Teo)logiker,

den 29 november.

Till skillnad från ett flertal skrifter i bibeln är jag övertygad om att relationer som välsignas av kyrkan ska vara parrelationer då kärleken till partnern tar sig ett mer jämbördigt uttryck än i polygama eller polyandra relationer.

Avgörande för min inställning är frågan om hur jag kan försäkra mig om det bästa skyddet jag kan få för min partner, ekonomiskt som socialt. Kärleken är inte bara åtrå eller en svärmisk känsla utan en handling som ser till den andres bästa och i det finner den sitt eget bästa.

Observeras bör att i samhällen där polygami eller polyandri accepteras skulle det vara ett brott mot kärlekens praxis att begära av dem som konverterar till kristendomen, att de förskjuter alla partner utom en till ett socialt stigmatiserat liv.

Jag finner, å andra sidan, inga moraliska förbehåll att människor kan ha tillfälliga sexuella förbindelser. Naturligtvis förutsätter det att tillbörlig hänsyn och respekt visas den tillfällige partnern och att inte en tredje part skadas genom exempelvis en oönskad graviditet eller bedrägligt handlande.

LUIS FRANCISCO RODRÍGUEZ-PÉREZ

Mer läsning

Annons