Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tidningsbud hotades

Annons

Klockan var mellan tre och fyra på morgonen när tidningsbudet kom ut från en port och upptäckte att en person stulit hans cykel med tidningarna.

Tidningsbudet jagade tjuven och skrek att han ville ha tillbaka sina saker. Vid en bänk satt tre personer som sade åt tidningsbudet att hålla tyst. De reste sig och gav budet en smäll i magen så att han ramlade omkull.

Därefter drog en person i gänget fram en kniv och höll den mot budets hals. De tog bland annat hans plånbok innehållande 800 kronor, innan kniven togs bort.

Distributören hade hunnit med halva distriktet innan den här händelsen, och för att resten av tidningarna skulle kunna delas ut sattes en extra person in. Tidningarna försenades dock några timmar.

- Händelsen är inte bara anmäld till polisen utan även till Arbetsmiljöverket, vi anmäler allvarliga fall dit, säger Thomas Landstedt, regionchef för tidningstjänst i Dalarna.

Han berättar att tidningsbuden i Hedemora upplever att det är oroligt på nätterna i Hedemora.

- De verkar som om unga har för lite att göra och är ute på nätterna. Det har hänt tidigare att de stulit cyklar och tidningar, men det är inte ofta. Och att det blir så här allvarligt är sällsynt, säger Landstedt.

MARLENE ANDERSSON

Mer läsning

Annons