Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tidigarelagd postgång

Annons

Lådan på Ingarvet har hittills tömts klockan 20, men ska från och med den 2 januari tömmas klockan 19. Två lådor i centrum, den vid Åhléns på Holmgatan, och den vid gamla postkontoret på Nybrogatan, kommer i fortsättningen att tömmas klockan 18 i stället för klockan 19. De tre lådorna har tömts med samma bil, och på senare tid har det inte varit mer än mellan 100 och 500 brev i lasten när man kört den ner till Uppsala för vidare hantering.

-Bilen kostar ungefär 600 000 kronor per år att köra, så det är inte ekonomiskt försvarbart längre, säger Catharina Skyllbäck.

Posten har tittat på vilka företag som brukar använda den sena sändningen från Ingarvet och informerat dem om att man kommer att ändra tömningstiden. Enligt Catharina Skyllbäck har det inte kommit några klagomål, och hon menar att det inte är någon ovanlighet att ha sista tömningen lite tidigare på kvällen.

-I till exempel Gävle har man länge gjort sista tömningen klockan 18. Alla företag måste ju spara pengar. Och vi jobbar ju inte i en bransch som är expansiv när det gäller brev.

KARIN WALL...N

Mer läsning

Annons