Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tidigare misstänkt för sexualbrott mot barn

Annons

Det var i december 2004 som 32-åringen greps av polis i Borlänge. Han var då skriven på en annan ort i landet, men misstänkt för att ha begått sexualbrott i Dalarna. Ett par dagar före julafton häktades han av Falu tingsrätt.

Rätten ansåg då att han på sannolika skäl, vilket är den starkaste misstankegraden, var misstänkt för grovt sexuellt utnyttjande av underårig.

Offret var ett barn.

Ett barn som berättat att det utsatts för en rad övergrepp, som skulle ha ägt rum i Borlänge under november och fram till det datum i december månad då mannen greps.

32-åringen nekade till det han anklagades för.

Och i en utredning där ord stod mot ord, ansåg åklagaren att bevisningen inte var tillräcklig.

Mannen släpptes därför efter en tid ur häktet och ärendet avskrevs.

Ett par månader senare, i maj 2005, skaffade sig 32-åringen en bostad i Borlänge. Han flyttade in i den lägenhet där han i går greps misstänkt för våldtäkt på en tonårsflicka.

När mannen flyttade till Borlänge, figurerade hans namn i flera pågående polisutredningar på olika håll i landet. Det rörde sig om ett antal brottmål, där mannen misstänktes för våldshandlingar och hot. Bland annat en kvinnomisshandel.

Inget av brottmålen har ännu prövats i rätten, men i höst är en förhandling inplanerad i Stockholms tingsrätt. Där ska 32-åringen ställas till svars för misshandel och olaga hot.

LINDA ERIKSSON

Mer läsning

Annons