Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Thaimat stärker Dala-Floda

Annons

Thairestaurangens popularitet har gjort en utbyggnad nödvändig. Under en dryg månad har Helob Bygg AB på uppdrag av fastighetsägaren Kjell Eriksson mer än fördubblat restaurangens serveringsyta i markplanet.

-Etableringen i Dala-Floda har varit mycket lyckosam, konstaterar Nisse Stolpe, som tillsammans med sambon Nypa Lappipat driver restaurangen.

Nypa, som kom till Sverige för sex och ett halvt år sedan, har ägnat några år att tillsammans med en kamrat arbeta upp rörelsen i Dala-Floda. Innan hon kom till Sverige arbetade hon i familjens restaurangrörelse hemma i Thailand.

-Att det går så bra är Nypas förtjänst, berömmer Nisse, som tidigare har drivit en bensinstation i Stockholm och ett gatukök i Stockholms skärgård.

Restaurangen satsar först och främst på thaimat, men serverar också husmanskost och grillmat. I dag driver Nypa och Nisse restaurangen med hjälp av en anställd samt extrapersonal under högsäsongen.

-Sommaren är vår högsäsong, men matgästerna är många även under vintern, då många fjällturister stannar till hos oss, berättar Nisse.

Övriga företagare i Dala-Floda centrum är glada över Pönkuns framgångar och satsningar.

-Vi kompletterar och har stor nytta av varandras verksamheter, förklarar Lars-Göran Eriksson, som tillsammans med Kjell Eriksson driver ortens Ica Nära-butik.

Kjell berättar att omsättningen i butiken, som sysselsätter åtta personer inom ramen för sex heltidstjänster, är bra och beskriver avståndet till det stora köpcentrat Borlänge som "lagomt".

-Butikssatsningen i Borlänge tar omsättning från den befintliga handeln i ett stort område, men avståndet från Dala-Floda till Borlänge gör att många av invånarna i våra trakter gör inköpen här hemma, förklarar han och tillägger att restaurangsatsningen ökar möjligheten att få ännu fler turister att stanna i Dala-Floda centrum.

-Det är bra för oss och därmed för serviceutbudet och hela bygden. Nu väntar vi med spänning på kommunens satsning på en försköning av centrummiljön, säger han och får medhåll av områdets övriga näringsidkare.

KENT OLSSON

Mer läsning

Annons