Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Terrordömda får livstids fängelse

Annons

Fyra av de män som åtalats för de misslyckade självmordsattentaten i London för två år sedan har dömts till livstids fängelse.

Domen innebär att var och en av de fyra måste sitta inlåst i minst 40 år. De fyra männen, Muktah Said Ibrahim, Yassin Hassan Omar, Ramzi Mohammed och Hussein Osman befanns i måndags skyldiga till förberedelse för mord.

De misslyckade attentaten _ de hemgjorda bomberna exploderade inte _ mot Londons tunnelbana och bussar ägde rum den 21 juli 1995, bara två veckor efter de självmordsattacker som krävde 52 liv förutom förövarnas.

Två män som åtalats för delaktighet i de misslyckade attentaten kommer att ställas inför rätta en andra gång. Detta efter att juryn inte lyckats ena sig om deras skuld.

Samtidigt meddelade premiärminister Gordon Brown att regeringen ska diskutera nya anti-terroriståtgärder för att misstänkta lättare ska kunna ställas inför rätta.

Enligt Brown ska han se över möjligheterna för en förlängning av häktningstiden för terrormisstänkta, som nu är 28 dagar. Dessutom ska man överväga om bevis från exempelvis avlyssning ska kunna användas i en rättegång.

TT

Mer läsning

Annons