Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tennis- turnering - trevlig trettondags- tradition

Annons

Det här är ett arrangemang som Malungs Tennisklubb har ordnat under många år. Som mest har det varit ett tiotal dubbelpar och då har man varit tvungen att använda bägge sporthallarna i Malung.

- Vi hade önskat att det hade kommit fler till årets turnering, men det är tydligen en del som inte vågar eftersom man tror att det är för mycket tävling. Men det fina med den här turneringen är att vi komponerar ihop dubbelparen så att de ska bli så jämna som möjligt, säger Hans Hansson.

Och visst blev det också många jämna matcher denna gång. Det spelades först ett gruppspel där man fick poäng varefter två semifinaler spelades. Segrarna i semifinalerna spelade om "guldet" medan förlorarna fick spela en "bronsmatch"

Vann hela den här blixtturneringen gjorde paret Mats Sandbäck och Hans Hansson som besegrade Erik Stengårds/Jan-Erik Eriksson i finalen med 7-2.

I matchen om tredjeplats segrade dubbelparet Sven Hanstad/ Per Mattsson över Åke Sandbäck/Stig Larsson med 7-3.

Varje match spelades i 25 minuter och det resultat man då hade var slutresultatet.

- Vi hoppas att vi också i fortsättningen kan arrangera den här turneringen varje år och att det nästa år kommer ännu fler spelare, säger Hans Hansson som tycker att det blev en mycket bra blixtturnering denna gång.

SÖREN HAGA

Mer läsning

Annons