Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tempo- och Lidlrånaren åtalas

Annons

I torsdags åtalades den 21-årige man som erkänt att han i början av december genomförde två rån. Åtalet mot 21-åringen omfattar försök till stöld, ringa narkotikabrott samt två fall av rån.

Det första rånet drabbade livsmedelsbutiken Tempo på Lustigknopp den 7 december, det andra Lidls butik i Britsarvet den 10 december. Vid rånet mot Lidl kom mannen över 3350 kronor efter att han hotat ett butiksbiträde med ett soft airgun, en luftvapen som liknar en riktig pistol.

På samma sätt hotade mannen personal på Tempo och fick med sig 2000 kronor. Efter att polisen samlat in vittnesuppgifter och jämfört de två rånen ledde spåren till 21-åringen, som dagen före rånet mot Tempo stoppats av polisen när han drogpåverkad försökt göra inbrott på Britsarvets vårdcentral genom att krossa en glasruta.

Den 16 december hördes 21-åringen av polisen som misstänkt för de två rånen. Det gjordes också husrannsakan i mannens bostad, där polisen bland annat hittade en Falu Kuriren och en Dala-Demokraten med artiklar om rånen uppslagna. Andra föremål med koppling till rånen hittades också. Mannen nekade då till att han begått rånen.

Några dagar senare, den 21 december gick mannen i sällskap med sin försvarsadvokat till polisstationen i Falun och erkände rånen. I polisförhören säger mannen att rånen var ett rop på hjälp, han ville åka fast. Samtidigt visar polisens förundersökning att 21-åringen efter rånen ansträngt sig för att gömma och förstöra bevismaterial. 21-åringen har suttit häktad sedan den 23 december.

CARL-MAGNUS FAGERHOLM

Mer läsning

Annons