Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Telefonkaos i Region Skåne

Annons

I snart två år har Region Skånes IP-telefonsystem krånglat. I måndags fick tre läkare nog och anmälde systemet enligt lex Maria. De befarar att personalen inom den skånska primärvården snart kommer att bränna ut sig.

Personalen inom primärvården och folktandvården i Skåne har tampats med ett icke fungerande IP-telefonsystem i snart två år. Samtal mellan patienter och sjukvårdspersonal bryts, patienter kopplas fel och ibland är linjen så dålig att ingen av parterna på linjen hör vad den andra säger.

Att personalen lägger stor del av sin arbetstid på att försöka få telefonin att fungera gör att den får mindre tid att ägna sig åt patienterna. Den är också så teknikstressad att de chefsläkare som gjort lex Maria-anmälan befarar att patienternas säkerhet är i fara.

Siemens, som står för regionens IP-telefoni, medger att företaget borde har gjort en bättre förstudie på vad Region Skåne egentligen ville ha när de inledde avtalet hösten 2005, men menar också att Region Skåne har ställt högre krav på Siemens än vad som är möjligt.

TT

Mer läsning

Annons