Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tar över efter bilprovningen

Annons

- De lämnade kvar rubbet. Fast det är nog bara billyften vi kommer att ha indirekt nytta av. Den ska vi hyra ut till andra företag, säger Mats Thorsander, delägare i Kyl- och värmeteknik AB.

Eftersom Svensk bilprovning har satsat på helt ny teknik i sina lokaler vid riksväg 70 fanns inget intresse att ta med de gamla maskinerna.

För Mats Thorsander och kompani medförde husköpet inte bara en stor lokal. På köpet fick de också en hel massa mätinstrument, verkstadsinventarier och maskiner.

- Vi kommer att försöka sälja många av bilprovningens gamla saker. Det är redan flera privatpersoner som visat intresse av att köpa utrustningen.

Flytten blev klar i helgen och köpet av testhallen betyder mycket för ett litet företag som Kyl- och värmeteknik AB.

- Det är en viktig investering för oss. Huvudskälet till köpet är att vi vill äga våra lokaler själva och inte betala hyra till någon annan.

Tidigare hyrde företaget sina lokaler på Sätervägen, men har sedan en längre tid haft ambitionen att köpa loss bilprovningens hall på Bivägen 36.

- Redan i somras fick jag höra om bilbesiktningens flyttplaner och meddelade då mitt intresse för ett eventuellt köp.Vi hade under en längre tid sökt efter nya lokaler och de här passar oss alldeles utmärkt, säger Mats Thorsander.

Läget, vid riksväg 70, är passande för ett företag vars verksamhet ofta består av en massa resande till kunder i hela länet. Huvudsysslan är service och installation av industriella kylaggregat. För närvarande arbetar fem personer i företaget, men om det fortsätter att gå bra kan det i framtiden bli aktuellt med nyanställningar. Hur mycket provhallen har kostat vill inte Mats Thorsander svara på, men verkar nöjd med köpet.

- Det är kanon att vi är på plats. Nu gäller det bara att packa upp alla flyttlådor och komma i gång med installationerna.

MATTIAS SJÖBERG

Mer läsning

Annons