Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tar över Dalgatan 118

Annons

Efter en tid med ombyggnad av uppsnyggning av lokalerna öppnades verksamheten igen i måndags. Lunchgästerna har strömmat till ordentligt för att pröva det nya matstället i Älvdalen, Dalgatan 118, som öppnade i måndags efter att ha stått mörkt och tomt en tid.

Nu har Mikael Nilsson, 25 år, tagit över verksamheten. Mikael är uppvuxen i Fredriksberg och Ludvika och utbildade sig till kock i Smedjebacken. Därefter har han arbetat som kock på Vanbo Herrgård, i Tällberg, Grönklitt och de två senaste åren på Orsa Bowling.

- Jag har länge velat ha något eget och när jag fick reda på att Dalgatan 118 var till salu blev jag intresserad.

Under en tid har han, tillsammans med släkt och vänner, byggt om köket efter de nya bestämmelserna inom livsmedelslagstiftningen och fräschat upp inredningen.

- Jag har inga anställda till att börja med, men får mycket hjälp av mina vänner, säger Mikael.

Mikael Nilsson har alltid tyck om att laga mat, inspirerad av mamma kanske, som var den som, till största delen, lagade mat hemma hos honom, när han var liten. Han experimenterade också själv en hel del i köket.

- Det är extra roligt att göra desserter och kul att göra lite festligare mat, säger han.

Den mat som serveras är luncbuffé med två rätter och salladsbuffé på lunchtid och à la carte på övrig tid. Man kommer också att göra smörgåstårtor och ha mat för både hemleverans och avhämtning.

I slutet av januari kommer Mikael troligen att få alkoholtillstånd. Då kommer öppettiderna att utökas, speciellt på helgerna, då det också blir underhållning ibland.

Mycket jobb blir det, eller hur?

- Ja, jag jobbar mycket och det finns inte så mycket utrymme för fritidsintressen. Jag har hållit på lite med keramik tidigare, och jag har spelat piano. Nu för tiden är det mest jobb, säger han.

Nu hoppas Mikael att restaurangen ska falla älvdalingarna i smaken, så att säga, så att han kan få ekonomi på verksamheten och med tiden kunna anställa folk, eller åtminstone betala lön till de vänner han nu får så mycket hjälp av.

Går det hela bra, kanske han rycker upp sina bopålar och flyttar till Älvdalen med tiden.

Och även om han gillar att laga lite lyxigare mat, har han inget emot att själv äta en pizza ibland.

Så vi kanske får se honom springa över gatan till pizzerian någon gång i framtiden.

BJÖRN REHNSTRÖM

Mer läsning

Annons