Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tamilska tigrarna bombar raffinaderi

Annons

Regeringssoldater öppnade på söndagen luftvärnseld i Sri Lankas huvudstad Colombo efter rapporter om att rebeller ur Tamilska tigrarna (LTTE) trängt in i huvudstadens luftrum. LTTE uppger att de bombat ett raffinaderi.

Flyg från Tamilska tigrarna har bombat två nyckelinstallationer i och kring huvudstaden som hämnd för arméns flyganfall mot deras territorium, sade en rebelltalesman till AFP. De uppger att deras plan bombat raffinaderi och lageranläggningar nära Colombo, rapporterar AP.

Soldater som intagit nyckelpositioner i huvudstaden lyste upp natthimlen med en massiv störtflod av luftvärnseld som fick husen att skaka och spred panik bland invånarna, berättade ögonvittnen. Fem personer skadades, uppgav läkare.

De fem personerna fördes till det statliga sjukhuset i Colombo, sade sjukhuschefen Hector Weerasinghe.

En Shell-byggnad i Sri Lankas huvudstad Colombo fattade eld tidigt på söndagen efter ett flyganfall från Tamilska tigrarna, uppgav en företrädare för energibolaget.

Brandfordon körde till platsen efter rapporter om att tre byggnader träffats, men det fanns inga uppgifter om att gaslager träffats.

Shell Gas är Sri Lankas största gasproducent och har gaslager norr om Colombo.

Säkerhetsstyrkorna avfyrade spårljusprojektiler i jakten på ett flygplan tillhörande LTTE:s nya styrka, "lufttigrarna" eller TAF, som setts flyga mot huvudstaden.

Militära enheter var utplacerade vid viktiga kraftanläggningar och oljelager, en inrikesflygplats och stadens centrum.

Myndigheterna besvarade rapporterna om ett rebellplan med att stänga av elförsörjningen till huvudstaden samtidigt som miljontals människor följde VM-finalen mellan Sri Lanka och Australien i cricket.

Sri Lanka beordrade en liknande åtgärd i torsdags efter att ett obekant flygplan siktats på radar inom öns luftrum.

TT

Mer läsning

Annons