Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tamilska tigrarna bombade oljelager

Annons

Regeringssoldater öppnade på söndagen luftvärnseld i Sri Lankas huvudstad Colombo efter att rebeller ur Tamilska tigrarna (LTTE) trängt in i huvudstadens luftrum.

LTTE uppgav att de bombat ett raffinaderi.

"Tamilska tigrarna flygbombade olje- och gaslager i och i kring huvudstaden, men misslyckades att orsaka verklig skada", uppgav försvarsdepartementet i ett uttalande.

LTTE flög över Muthurajawelas gaslager och släppte två bomber. Det orsakade mindre skador på en byggnad och dess vattenförsörjning.

Det misstänkta LTTE-planet släppte fyra bomber, enligt departementet. Två bomber fälldes utanför en oljeanläggning men detonerade aldrig.

Attacken var en hämnd för arméns flyganfall mot deras territorium, sade en rebelltalesman till AFP.

Soldater som intagit nyckelpositioner i huvudstaden lyste upp natthimlen med en massiv störtflod av luftvärnseld som fick husen att skaka och spred panik bland invånarna, berättade ögonvittnen. Fem personer skadades, uppgav läkare.

De fem personerna fördes till det statliga sjukhuset i Colombo, sade sjukhuschefen Hector Weerasinghe.

Militära enheter var utplacerade vid viktiga kraftanläggningar och oljelager, en inrikesflygplats och stadens centrum. Myndigheterna besvarade rapporterna om rebellplanen med att stänga av elförsörjningen till huvudstaden samtidigt som miljontals människor följde VM-finalen mellan Sri Lanka och Australien i cricket.

Sri Lanka beordrade en liknande åtgärd i torsdags efter att ett obekant flygplan siktats på radar inom öns luftrum.

TT

Mer läsning

Annons