Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tällbergsborna vill ha säker och luftig miljö

Annons

Arbetet med den fördjupade översiktsplanen för Tällberg har blivit en lång process, som nu är inne på tredje året.

Efter samråd med invånarna har kommunen vävt ihop de många synpunkterna till ett förslag om framtidens byggande i byn.

Men det handlar inte enbart om hur husen i olika områden ska se ut. Ett av diskussionsämnena är hur stora tomterna ska vara.

-Det är ett allmänt önskemål att tomterna ska vara så stora som möjligt för att bebyggelsen ska ge ett luftigt intryck, berättar byggnadsnämndens ordförande Aarno Magnusson (c).

Plankommittén och byggnadsnämnden har diskuterat tomtstorleken, men ledamöterna har inte varit ense om det i planen ska stå att tomterna ska vara "ungefär" eller "minst" 2000 kvadratmeter.

Nämnden förordar "ungefär", men kommittén har inte tagit något beslut i frågan, som går vidare till kommunstyrelsen för att sedan avgöras av kommunfullmäktige.

Trafiknämnden har diskuterat trafiksituationen i Tällberg och är angelägen om att öka den.

-En del vill ha en stor 30-zon och andra anser att det med tanke på efterlevnaden räcker med en hastighetsbegränsning till 30 inom vissa känsliga områden, exempelvis vid skolan, där det redan är 30, säger Aarno Magnusson.

Även behovet av en gång- och cykelväg mellan skolan och centrala Tällberg har diskuterats. Nämnden har beslutat att ta upp såväl frågan om en hastighetsbegränsning som ett eventuellt gc-vägsbygge med Vägverket och kommunens trafikenhet.

KENT OLSSON

Mer läsning

Annons