Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Talibanerna dödade en sydkorean till

Annons

På måndagskvällen dödade den afghanska talibanmilisen ännu en ur den sydkoreanska gisslan. Mannen sköts enligt en talesman med ett automatvapen.

Han sade att liket hade dumpats i distriktet Qarabagh i provinsen Ghazni.

Av allt att döma var det en av de manliga fångarna som dödades.

I det område där dödsskjutningen ska ha skett togs de 23 sydkoreanerna till fånga den 19 juli. 16 av fångarna är kvinnor. Gruppens 42-årige ledare dödades i onsdags och hans sönderskjutna lik hittades senare i ett ökenområde.

Det fanns ingen officiell bekräftelse på måndagens dödsskjutning, men afghanska tjänstemän sade att de utgick från att uppgifterna var korrekta.

En av de kvarvarande sydkoreanerna, 34-åriga Lee Ji-Young, bekräftade tidigare i en telefonintervju för Seoultidningen JoongAng att gisslan har delats upp i små grupper som flyttas runt till olika ställen. Talibanerna har tidigare sagt att fångarna spritts ut på tre provinser för att förhindra fritagningsförsök.

Lee sade att hon var tillsammans med tre andra som "just nu är OK" men att hon inte visste hur de andra hade det.

Lee Ji-Young, som varit i Afghanistan sedan slutet av förra året, är guide och tolk för gruppen som är hjälparbetare och missionärer och tillhör en presbyteriansk kyrka.

I Jidda i Saudiarabien uppmanade på måndagen organisationen Islamiska konferensen talibanerna att "omedelbart" släppa sin gisslan. Bortrövandet fördömdes som "oislamiskt".

TT

Mer läsning

Annons