Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Talibaner släppte video med gisslan

Annons

En kanadensisk tv-kanal har kommit över en videoinspelning med två franska medborgare som tagits som gisslan i Afghanistan. På bandet säger de att de fruktar för sina liv.

Tv-kanalen CBC säger inte hur bandet har nått bolaget och har valt att endast visa stillbilder. Enligt rapporten på fredagen visar filmen hur en ung kvinna med svag röst säger att hon är en fransk frivilligarbetare som kidnappades av talibaner tio dagar tidigare. Bilder visas också på en man som säger att hans namn är Eric. Båda vädjar för sina liv.

Enligt CBC så bekräftar den franska regeringen att videon visar de franska hjälparbetarna som saknas i Afghanistan. De arbetade för organisationen Terre d'Enfance när de försvann den 3 april i provinsen Nimeoz i sydvästra Afghanistan.

Oron för deras öde ökade sedan talibanerna i söndags sagt att de halshuggit en afghansk journalist som kidnappades tillsammans med en italiensk journalist för en månad sedan i södra Afghanistan. Den italienske journalisten frigavs i utbyte mot att fem milismän släpptes från ett afghanskt fängelse,

TT

Mer läsning

Annons