Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Talangen lämnade för spel utomlands – inte aktuell med återkomst i Leksand: "Inte just nu"

Han var en nyckelspelare i Leksands J20-lag.
Men lämnade sedan för spel utomlands och där ser talangen ut att bli kvar.
– Juniorer får mindre chanser i Leksand, tyvärr. Och det tycker jag är väldigt tråkigt, säger Hugg till Hockeysverige.

Annons
Foto: Bildbyrån.

Hockeynyheter direkt i din mobil:

► Hockeypuls på App Store ► Hockeypuls på Google Play

Efter att ha gått genom Leksands juniorled lämnade Rickard Hugg Sverige för spel i OHL, som är en nordamerikansk juniorliga.

Flyttlasset gick till Kanada och den nya klubbadressen blev Kitchener Rangers.

— Om man kollade på Leksands A-lag så hade de väldigt många forwards. Och jag kände att det var svårt som junior att kunna försöka slå sig in där. Juniorer får mindre chanser i Leksand, tyvärr. Och det tycker jag är väldigt tråkigt, säger Hugg till Hockeysverige.

Säsongen i den nordamerikanska ligan har varit upp och ner för för den svenska junioren, men under slutspelet, då laget bärgade ett guld, lossnade det.

— Jag har haft otroligt mycket lägen, men inte kunnat trycka in pucken så ofta. Jag spelade ganska bra de två första månaderna, men efter jul fick jag spela mycket i fjärde kedjan. Och spelar man i en fjärdekedja i en kanadensisk juniorliga, då får man inte spela särskilt mycket.

— Jag har alltid försökt göra mitt bästa och som sagt har det gått mycket bättre nu i slutspelet. De senaste sex veckorna har jag spelat min bästa hockey.

Gilla Hockeypuls på Facebook Följ Hockeypuls på Twitter

Forwarden har ett år kvar på sitt kontrakt med Kitchener Rangers och det mesta talar för att han stannar, även om ingenting är ristat i sten.

En återkomst i Leksand är i dagsläget inget alternativt, även om han inte stänger några dörrar helt och hållet.

HS: Är Leksand ett alternativ om så inte blir fallet?— Nej, inte just nu. Sverige är inte aktuellt. Vi får se vad som händer framöver. Man ska inte utesluta något. Men nu är jag bara fast inställd på Kitchener, säger Hugg.

Läs mer som Plus-kund: Allt om Leksands lagbygge inför Hockeyallsvenskan 2018-19 – kontraktsläget, rykten och senaste silly season-nytt

Mer läsning

Annons