Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tafsade på sexårig flicka

Annons

Flickan var sju år gammal då hon i somras såg mannen och hans hund vid en restaurang i Falu-trakten. I polisförhör har hon berättat att han frågade om hon ville gå ut med hunden. Men det fick hon inte för sin mamma.

När flickan väntade på sin mamma utanför restaurangen satte sig mannen intill henne. Enligt både flickan och två vittnen har han sedan lagt sin ena hand mellan hennes ben och samtidigt försökt ge henne en femtiolapp med den andra.

När 55-åringen i rättegångssalen fick frågan varför han satte sig bredvid flickan, blev han märkbart besvärad, skriver Falu tingsrätt i sin dom. Han förklarade att han satte sig bredvid henne för att hon visade intresse för hans hund. Och hävdade vidare att han en stund senare skulle ta hundkopplet från henne, och då kan ha snuddat vid hennes underliv.

Femtiolappen gav han henne för att hon skulle gå in och köpa en starköl åt henne, har han sagt till rätten.

Falu tingsrätt tycker att hans förklaring ter sig helt verklighetsfrämmande. Man finner det ställt utom rimligt tvivel att 55-åringen har berört flickans underliv på ett sätt som gör att han ska dömas för sexuellt ofredande, och anser att böter inte är ett tillräckligt straff.

Mannen döms nu till skyddstillsyn och ska genomgå frivårdens samtalsserie avseende sexualbrott.

KARIN WALLÉN

Mer läsning

Annons