Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tack för kaffet!

Annons

Efter en lång väntan men dito undran vart svaret tog vägen har jag äntligen via Ulf Elgemyr fått ett svar på vår insändare ställd till kommunalrådet Dan Westerberg, vad beträffar skattesubvention av caféverksamhet i nya biblioteket.

Tack Ulf för att du vidarebefordrade svaret från kommunalrådet, annars hade jag tydligen aldrig fått veta sanningen.

Av svaret kan man förstå (för otydligheten är avsiktlig) att det skjuts till en hel del skattemedel i "drycker och bullar". Arbetsmarknadsstöd för de anställda och subventionerad hyra är delar av stödet, vad döljer sig mer?

Det är anmärkningsvärt att kommunen i dessa tider startar en verksamhet som förberetts dåligt och med så usla förutsättningar att ännu inte någon "fri" företagare vill ta över driften. Vår kommun och vårt centrum saknar inte duktiga företagare och det är inte heller bristande utbud på caféer i den här delen av centrum. Inom 200 meter finns minst sex - sju välskötta caféföretag utan stöd av kommunen.

När ska kommunpolitiker lära sig vad som kräver statlig och kommunal insats eller inblandning och när samma politiker ska hålla tassarna borta?

STEN LARSSON

Mer läsning

Annons