Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ta tåget - för halva priset

Annons

I samarbete med kommunens kontor Hållbar samhällsbyggnad, Borlänge kommun och Tågkompaniet satsar Peace & Love på att få festivalbesökarna att ta tåget framför bilen i fortsättningen.

- Tåg är billigare och man slipper problem att hitta parkering, samtidigt som tåg är ett bra alternativ för miljön, säger Unni Öhman, Hållbar samhällsbyggnad.

Samarbetet innebär att de som reser med Tåg i Bergslagen bara behöver betala halva priset när de visar upp biljetten för konduktören.

Det omfattar ett stort upptagningsområde med orter som Västerås, Gävle, Mora och Malung.

Alla parter tjänar på det här: Fler reser med Tågkompaniet, det blir mindre utsläpp i naturen, Peace & Love blir ett starkare varumärke som miljö- och kärleksfestival och kommunen blir en tydligare prick på Sverigekartan.

- Står det i vårt program att vi är en föregångskommun inom miljö, så ska vi också visa det, säger kommunstyrelsens Leif Lindström (v).

Utanför politiken jobbar Lindström som lokförare på just Tågkompaniet och det är mycket tack vare hans kontakter i företaget som satsningen på "Kärlekståget" kan starta redan i år.

Och fler miljösatsningar blir det. Utöver "Kärlekståget" ingår festivalen i år i ett unikt samarbete med miljöorganisationen Greenpeace.

- Miljö blir en naturlig del av Peace & Love från och med nu, säger Jesper Heed, festivalarrangör, som länge sett fram emot att få in miljötänkandet i festivalens koncept.

Det här är bara första steget i en gemensam miljösatsning.

DIAMANT SALIHU

Mer läsning

Annons