Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ta ett klokt beslut, Rickardsson

Annons

Kärleken till sporten var dock för stark och en dragningskraft han inte kunde motstå.

The show must go on, som det heter, med Rickardsson som det stora dragplåstret.

Men 36-åringen från Avesta har inte stått att känna igen i år. Det viktigaste har saknats - glöden i ögonen!

Allt prat om fortsatt motivation har varit mest... prat.

Och nu har skallen, den tidigare så berömda vinnarskallen, fått sig så många törnar, senast vid kraschen i Köpenhamn förra helgen, att Tony beslutat sig för att ta time out.

Jag hoppas att han tar den senaste väckarklockan på riktigt allvar.

Att Tony inser att det är dags att fatta det kanske svåraste beslut han någonsin har tvingats ta.

Att han efter moget övervägande meddelar: "Nu får det vara nog. Riskerna är för stora". Det finns heller inget kvar att bevisa för en av svensk idrotts största profiler och personligheter genom tiderna.

Sex individuella VM-guld, fyra VM-guld i lag, ett VM-guld i par, åtta SM-guld individuellt och tre SM-guld i lag, för att nämna karriärens toppar.

Glöm heller inte Bragdguldet han till slut fick, för att "inte behöva vara bitter" som komikern och Tonys gode vän Robert Gustafsson uttryckte det, och att Tony varit populär vinnare av Jerringpriset.

Det är bättre att han själv får bestämma om framtiden än att låta omständigheterna, ödet, göra det.

Därför, Tony du kloke man, lägg av innan nya olyckor och skador sätter ett definitivt stopp för allt tävlande.

Rickardsson har sagt att han tar en time out. Hur länge det dröjer innan vi får se honom på speedwaybanan igen återstår att se. För jag är ganska säker, egentligen över-tygad, om att han inte alls har några planer på att dra sig tillbaka efter den senaste av runt 15-talet hjärnskakningar.

Tony har säkerligen bara ett för ögonen - att snabbt komma tillbaka!

För oss som haft så stort utbyte och glädje av alla hans framgångar genom karriären blir det därför att sitta som på nålar och hoppas att han inte ska fara in i ett staket någonstans igen och skadas - allvarligt.

Sven-Göran Eriksson har genom åren varit brittisk medias stora spottkopp.

Inget svensken har gjort tycks ha räckt för att blidka det enorma mediadrev som jagat honom dag som natt, dygnet runt.

I eftermiddag möter England Portugal. Det kan bli "Svennis" sista match som engelsk förbundskapten. Men det kan också, jag håller tummana för det, bli en ny käftsmäll på alla kritiker om Beckham, Gerrard, Lampard, Rooney & kompani vinner och tar sig till VM-semifinal.

För jag håller stenhårt på England! Inte bara för att jag som ung växte upp med engelsk fotboll via Tipsextra, utan även för att jag vill att "Svennis" ska få chansen att lämna sin post på ett värdigt sätt.

"Svennis" var tidigare känd som den iskalle. Numera är man överraskad av hans temperamentsfulla och ibland bitska svar när frågorna om Englands vara eller icke vara i VM-fotbollen haglar från alla håll.

Stå på dig, "Svennis"! Det är du som i Zlatans, Henkes, Ljungbergs och det svenska lagets frånvaro nu får försvara de blågula färgerna. Come on England...

CARL-JOHAN GOTH

Mer läsning

Annons