Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ta en tur i Tällberg!

Annons

Det har länge funnits en önskan om att ta till vara möjligheterna till en vandringsled i Tällberg, och nu är allt klart.

De röda markeringarna finns uppsatta längs en 7,2 kilometer lång slinga runt hela Tällberg. Från campingen, till skolan, bort till Digerberget, mot Dalecarlia, ner förbi idrottsplatsen och så åter till campingen.

- Vill man kan man även gå en mindre slinga på tre kilometer kring campingen. Det finns också en 1,8 kilometer lång vandringsled runt Hotell Långbers, berättar Åke Danielsson.

Lederna är redan befintliga stigar och vägar som nu fogats samman efter viss röjning och kontakt med alla inblandade markägare.

- Det har inte varit några problem. I nuläget är leden märkt medsols på stolparna. Kanske blir det från båda hållen lite senare, fortsätter Danielsson som uppmanar alla att ta en tur runt Tällberg.

- Även om leden länge varit en önskan från hotellnäringen, så hoppas jag att även bybor och andra kommuninvånare kommer hit och går. Med stavar eller utan, allt går lika bra och en ryggsäck med fika är aldrig fel!

Sommarleder i Tällberg är namnet på nytillskottet på vandringsfronten. Det finns en rad vandringsleder i kommunen som Åke Danielsson och fem personer till försöker hålla reda på och nästa år är det dags för en invigning av den så kallade Pilgrimsleden som bland annat kommer att gå genom Olsnäs i Siljansnäs.

- Vi håller som bäst på att märka upp den och jag hoppas vi bli klara till nästa sommar, men det är en hel del att göra.

- Dessutom så ansvarar vi för de delar av Siljansleden som går genom Leksands kommun. Men det är kärt besvär, bara folk är ute och rör på sig mer!

ANNKI HÄLLBERG

Mer läsning

Annons