Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Systembutiken i Orsa bäst i Falun-området

Annons

Med Årets butik vill Systembolaget lyfta fram en välskött butik som kan fungera som förebild för andra systembutiker.

- Vad jag förstår, så tittar man på allmänintrycket som kunder upplever när de kommer in i butiken och vilken service de får. Även hur rutiner sköts och att det är god ordning är viktiga inslag, säger Thomas Karlsson.

- Vi är mycket glada över utmärkelsen och att få representera vårt område i tävlingen Årets butik 2005. Jag tycker att arbetet i butiken fungerar mycket bra, både mellan våra anställda och mot våra kunder.

Enligt Systembolagets indelning ingår 13 systembutiker i Falunområdet. Förutom Orsa är det Falun, Borlänge, Hedemora, Mora, Malung, Leksand, Sälen, Vansbro, Rättvik, Älvdalen, Gagnef och Säter.

Trots att Orsabutiken ligger i länets minst befolkade kommun, är den ändå inte minst av butikerna.

- Det är tre, fyra butiker som är mindre. Till stor del beror det på att turismen ökar vår omsättning, särskilt på sommaren, säger Thomas Karlsson.

Det är nu sjätte gången som Systembolaget ska kora Årets Butik och Årets uppstickare.

Landets 28 försäljningsområden har utsett en kandidat i vardera kategorierna. Dessa kandidater tävlar sedan mot varandra i större grupper. Totalt går fyra butiker från vardera kategorin vidare till final. Dessa utses i början av 2006 och i sista steget besöker företagsledningen finalisterna, varefter segraren i Årets Butik utses. Segraren i kategorin Årets uppstickare koras av försäljningsledningen.

BÖRJE LINDH

Mer läsning

Annons