Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SVT sänder extra om Bergman

Annons

Nyheten om Ingmar Bergmans bortgång innebär att SVT ändrar i tablåerna.

Sveriges Television har sedan beskedet om Ingmar Bergmans död kom i förmiddags haft extra nyhetssändningar. Rapport klockan 16.00 förlängs till en timslång sändning med Dramatenchefen Staffan Valdemar Holm och andra inbjudna gäster. Aktuellt i kväll klockan 21 förlängs och pågår till klockan 22.

I kväll sänds också del ett av Marie Nyreröds dokumentär om Ingmar Bergman. Klockan 20.00 i tvåan sänds avsnittet "Ingmar Bergman och Filmen". Del två, "Bergman och teatern" sänds i morgon tisdag klockan 20.00 och tredje delen, "Bergman visar sitt rike på Fårö", sänds på lördag klockan 20.00.

De Bergmanfilmer som SVT redan nu planerat att sända är Smultronstället som sänds i kväll i ettan klockan 21.00. På tisdag eftermiddag visas Det sjunde inseglet i SVT|1 klockan 14.30.

På onsdag eftermiddag, tiden har ännu inte fastställts, visas Sommaren med Monika.

Måndag den 6 augusti visas Sommarnattens leende, på tisdag den 7 augusti visas Nattvardsgästerna och på onsdag den 8 augusti visas Persona. För samtliga filmer gäller att de visas på eftermiddagen i ettan men att tiderna ännu inte lagts fast, säger SVT:s presschef Anders Hvidfeldt.

TT

Mer läsning

Annons