Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svik inte väljarna!

Annons

Under devisen "Alla ska med" lovade socialdemokraterna i valrörelsen att "ingen ska behöva vänta på sjukvård mer än tre månader" och "alla kliniker ska klara vårdgarantin hösten 2006". Dessutom förutskickade man en sänkning av landstingsskatten.

Inget av detta har realiserats, och vallöftena förefaller nu nedprioriterade till förmån för en förstärkning av den politiska makten.

Man vill nu tillsätta nya och utökade politiska befattningar, och har dessutom ökat landstingsbidraget till de politiska partierna.

Mångmiljonkostnaderna för denna politiska maktuppbyggnad, belastar landstingsbudgeten och undandrar motsvarande resurser från den egentliga uppgiften, att ge dalfolket den medicinska vård de behöver.

De landstingsledamöter som är beredda att svika medborgarnas behov av medicinsk vård för att i stället gynna de egna politiska intressena förtjänar det politikerförakt de då drar på sig. Även inom vänsteralliansen måste det finnas ledamöter som hyser tveksamhet inför att allokera resurserna till politiska i stället för medicinska funktioner.

Dessa förhoppningsvis rättrådiga ledamöter har nu tillfälle att visa kurage, genom att rösta nej till sådana förslag när de kommer upp på agendan den 18 december.

Svik inte väljarna!

LUTTRAD

Mer läsning

Annons